HITRI KONTAKT

KONTAKT

PE: Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana 

info@indic.si 

naša ponudba

Sistem za gašenje s plinom

INDIC

Schrack Seconet ponuja požarno gasilno centralo z eno cono ali multi consko centralo, ki podpira do 32 gasilnih con zaradi svoje redundantne sestave. Centrale se lahko uporabljajo za detekcijo požara ter gasilne sisteme, saj so kombinirane, adresabilne. Centrale imajo vgrajene Led indikatorje na ohišju, ki nam signalizirajo programirane vhode ali izhode za gasilne sisteme.
Sistem za gašenje s plinom pogasi požar s pomočjo sredstva v obliki plina, in to bodisi z odvzemanjem kisika (zmanjševanje vsebnosti kisika) bodisi s fizikalnimi učinki (odvzem toplote). V nasprotju s šprinkler sistemom je
sistem za gašenje s plinom osnovan tako, da požar pogasi in ne le zatre, vgrajuje se ga na tistih mestih, kjer gašenje z vodo ali prahom ni učinkovito (nadzorne sobe z elektro omarami, strežniške sobe, računalniški prostori). Sistemi za gašenje s plinom so za okolje “najčistejši” gasilni sistemi. Gasilni plini ne vplivajo na električne sisteme, kot so računalniški strežniki, prav tako je na voljo vrsta različnih gasilnih plinov.

 

naša ponudba

Nudimo celovite rešitve

Zakaj nas

Gasilna sredstva

Gasilni plini, ki spodrivajo kisik – inertni plini in ogljikov dioksid (CO2)
Učinek gašenja z argonom, dušikom in ogljikovim dioksidom (ki načeloma ni inertni plin in zato ni ustrezen za požare razreda D) se doseže z izpodrivanjem atmosferskega kisika. Gre za učinek dušenja, ki nastopi zaradi padca pogoja gorenja pod mejno vrednost. V večini primerov ogenj ugasne že pri znižanju količine kisika v zraku na približno 13 %. Treba je izpodriniti le eno tretjina zraka, zato je 34-odstotna koncentracija plina ustrezna. Pri snoveh, ki za gorenje potrebujejo bistveno manjšo koncentracijo kisika, je treba povečati koncentracijo gasilnih plinov (npr. pri etilenu, ogljikovem monoksidu in vodiku). Za izboljšanje lastnosti gašenja se uporabljajo tudi mešanice navedenih plinov, na primer inergen.

Inergen® – IG-541
Inergen je blagovna znamka za mešanico dušika (52 %), argona (40 %) in ogljikovega dioksida (8 %). Prednost te mešanice je v posebnosti ogljikovega dioksida (CO2). Pri pomanjkanju kisika sproža dihalni refleks, tako da so osebe, ki so v prostoru, tudi naprej preskrbljene s kisikom.

Novec 1230 ® (Keton)
Gasilno sredstvo Novec 1230 (ISO certifikat FK-5-1-12) je brezbarvna tekočina, ki je skoraj brez vonja ter vsebuje ogljik, fluor in kisik. Učinek gašenja stabilnih sistemov za gašenja požara z gasilnim sredstvom Novec 1230 temelji na homogenem motenju gorenja (prekinitev verižne reakcije izgorevanja). Molekula ne prevaja električnega toka.

01
Indic d.o.o.

Stabilni gasilni sistemi za vaše podjetje

02
Indic d.o.o.

strojni del izvaja podjetje Gallus d.o.o.

povprašajte nas

Želite ponudbo?

Indic d.o.o.

Družba Indic d.o.o. je podjetje, ki ponuja celovite rešitve s področja varovanja.  Da bi dosegli osnovni cilj zagotavljanja izjemne kakovosti storitev, imamo na voljo vso potrebno tehnično podporo.

KONTAKT

OBVESTILO POSAMEZNIKOM PO 13. ČLENU SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV (GDPR) GLEDE OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV PRI IZVAJANJU VIDEONADZORA